onsdag 1 juni 2011

Stick-utställning!

En mycket fin grej med läsåret som gått är alla konstutställningar jag fått uppleva. Denna var nog en av de roligaste! Det är en stick- och virkutställning som jag såg nu i våras. Fantastiska stick-versioner på kända konstverk. På vägen upp i hissen i byggnaden som huserade utställningen träffade jag en gammal tant. Hon hade hört om utställningen på TV och bestämde sig för att klara att ta sig dit på egen hand trots hennes skröplighet. Hon hade själv stickat mycket i sitt liv, men nu var hennes händer för stela. Hon var i eld och lågor över utställningen. "It´s amazing" sa hon vid varje nytt konstverk hon fick se. Mitt hjärta gick itu en aning över denna lilla fina tant. 


Dante Gabriel Rossetis "The Daydream" Den till höger är alltså stickad.


Andy Warhols "Marilyn"


...och sen blev jag i eld och lågor, för det var någon fantastisk person som tagit sig an att göra Gustav Klimts "The Kiss"Här är den stickade versionen. Lite suddig tyvärr, men skåda detaljerna! Ett fantastiskt hantverk! Yep. Och efter en evighet av väninnor som anordnat stick-klubbar och tagit sig igenom det ena komplicerade mönstret efter det andra, gick jag slutligen med på att göra ett försök på den klassiska nybörjarsjalen... Tänk att den blev färdig till slut. Stolt är jag, men lyfter på hatten fjorton gånger om för personer som tar sig an att sticka en Gustav Klimt eller en Andy Warhol.
Respekt!

1 kommentar:

  1. oj, vilka fina stickkonstverk! din sjal var också väldigt fin men det här var ju bara helt otroligt! lite konstigt men fantastickt!

    SvaraRadera