onsdag 25 maj 2011

House of stories

Mitt sista skolprojekt för detta läsår är slutfört. Det blev ett berättelsehus av det hela. Tidigare har jag ju berättat om att vi fick i uppgift att gestalta något från "the Ouseburn Valley" här i Newcastle. Jag samlade på mig några händelser från ställets historia och gjorde en bild till varje berättelse. Sen snickrade jag ihop det hela till ett hus. Så här blev det:


Lim-pistolen och jag blev fina vännerDet växer grönt ur husets tak. För området vi skulle gestalta är ett område som förändrats mycket genom åren. Det har gått från att vara ett industriområde till att bli ett kulturcentra i staden. Därav växterna som står för hur något växer, förändras och utvecklas.


Några rutor lämnade jag för att mer grönt skulle bli synligtPå plats i Newcastle Art Center och färdig för utställning


I slutet av min illustrations-produktion i detta projekt var det svårt att hitta fler berättelser om området. Så man fick tvista till saker lite. Denna bild var den sista bild jag gjorde. Den handlar om en tjej som satt uppe sent på nätterna för att hinna rita klart alla teckningar till ett projekt om the Ouseburn Valley. 

4 kommentarer:

 1. Oj, vad spännande det låter att studera konst och vilka fantastiska skapelser du visar upp på dig blogg! /Helena

  SvaraRadera
 2. Tänk att få bo i ett hus fullt av berättelser och som det växer grönt ur taket! lycka!

  SvaraRadera
 3. Nicklas, det skulle passa dig att bo i ett sånt hus. Om du dessutom skulle låta skägget växa igen så hade du varit en fullblodig hippie!

  SvaraRadera
 4. Den sista bilden är jag i skrivandets stund! Kram på dig!

  SvaraRadera