Sidor

torsdag 12 april 2012

Hope I




Gustav Klimts målningar är så förföriskt vackra. Klimt kunde verkligen måla kroppar på ett uttrycksfullt sätt. Han skapade mönster fulla av energi och skönhet och valde kompositioner och vinklar som inte alls känns självklara. Jag har under mitt senaste konstprojekt dragits lite åt krokimåleri. Eftersom vi i min utbildning enbart haft män som modeller har jag längtat lite efter att få måla kvinnor istället. Dock ville ingen klasskompis ställa upp som modell... Så det fick bli lite semi-kroki. Ni får se senare.

Jag läste en fin liten anekdot om modellen som Klimt använde till Hope I (bilden ovan). Denna rödhåriga, skira kvinna var en av Klimts favoritmodeller. En dag kom hon inte till hans ateljé  längre. Han sände då bud efter henne men hon dök ändå inte upp. Till slut gick han själv hem till henne och fann att hon hade en växande mage. Hon ville inte bli avmålad i detta tillstånd. Men Klimt han tjatade och tjatade och till slut gav hon med sig. Resultatet blev målningen Hope I. Klimt lär ha sagt om modellen i fråga att hennes rumpa var vackrare än någon av hans andra modellers ansikten.


onsdag 11 april 2012

God morgon


Blogg-addict som jag är, märker jag att denna frukt ofta förekommer i bloggares bilder på sina frukostar. Och nog kan man förstå det. Den är ju så vacker. Ja riktigt fotogenisk, är hon, Grapefrukten. Hoppas bara att bloggerskorna jag följer gillar hennes smak också, så att hon inte bara får va med på grund av sitt yttre. Det är ju ändå insidan som räknas. Morn morn på er alla!

söndag 8 april 2012

Påskdagen


Ännu en illustration som gjordes till barntidningen Just dé. Har sparat att visa den till idag. Kan det ha varit så här det såg ut när Jesus mötte folket igen efter att ha uppstått från det döda? Med en stor kram.


onsdag 4 april 2012

Röd och blå



En i röda kläder och en i blå. Det var färgerna som jag och min tvillingsyster blev givna tidigt i livet. Jag var röd och hon var blå. Faktum är att det följer oss på sätt och vis när vi väljer kläder än idag. Idag kommer hon hit, min syster. Och med henne min svåger, min bror, min svägerska och brorson. Det blir en påsk med syskonen och ja, jag är taggad! Jag undrar om Engelsmännen skulle uppskatta lite traditionellt svenskt påskande här i kvarteret. Lite läppstiftsfärgade kinder, lustiga sjaletter, fula påskkort och en visa om en kyckling som hette Gullefjun. Jamen vem hade inte uppskattat det?


söndag 1 april 2012

Finale

Ack, ack, så tiden springer iväg. Jag har kommit fram till min konstutbildnings sista projekt.


Man bygger canvas


Man målar på något hemligt


Och plötsligt en morgon är hela min ateljé fylld av ballonger. Sen hoppar ett gäng konststudenter fram med paket och kaka. Det var överrasknings-Baby shower. Jag ska nämligen få en bebis.