Sidor

tisdag 31 januari 2012

Hej!


Jag heter Viktoria och är 28 år. Till middag åt jag korv och stuvade makaroner. Det är nog min favoriträtt. Fast hade jag fått välja en råvara att äta varje dag i resten av mitt liv hade jag valt potatis. Tänk vad mycket man kan göra av potatis:

Kokt Potatis
Potatismos
Bakad Potatis
Potatisgratäng
Råstekt Potatis
Raggmunk
Hackebackspotatis
Potatis(och purjolöks)soppa
Stekt Potatis
Sweet potato pie

!

lördag 28 januari 2012

Hjältinnan



Ett allmänt återkommande tema under min tid på konstskola har varit ålderdom. I synnerhet uppskattar jag tantestetiken. Mitt nästa skolprojekt kommer att vara en hyllning till tanten.



Närmare bestämt denna tant. Hon heter Ann Timson och är en riktig hjältinna. Berättar mer snart.

torsdag 26 januari 2012

Synvillan

Häromdagen satt jag på Metron på väg till skolan. Jag tittade ut genom fönstret på allt som kom farande förbi: buskar, gräs, röda tegelhus... och sen, som från ingenstans: Stora Morran från Mumindalen! Här i Newcastle. Ve och fasa! När mina ögon sedan fixerades på denna stora svarta skepnad som kom vaggandes fram längs diket såg jag till min lättnad att det bara var en svart sopsäck som fladdrade i vinden. Jag pustade ut i lättnad men konstaterade också att en livlig fantasi har sina fördelar. Världen blir lite roligare. 




Små gråa stenar i en blank damm kanske egentligen är en liten by med småhus för pyttesmå varelser. Och dammen är deras ocean.

lördag 21 januari 2012

Industriromantik




Glad lördag! Jag känner mig så frikostig idag och bjuder därför helgen till ära, på Newcastles finaste rör. Ja, varsågoda, det var så lite så.

torsdag 19 januari 2012

Min rikedom


-Vad ritar du? frågade Simon.
-Väninnor svarade jag.
-Är väninnor ditt största intresse?
-Ja.

söndag 15 januari 2012

Alnwick Garden









Nästa skolprojekt handlar om att jobba på beställning. Närmare bestämt för Alnwick Garden. En slottsträdgård en bit utanför staden. Egentligen är det på låtsas, men om man gör något riktigt bra så har man faktiskt chans att visa sitt konstverk på plats i själva trädgården. Vi tog en klassresa dit, med buss, matsäck och allt som hör till, i förra veckan. Här är sånt som jag tyckte var fint. Visst är den gigantiska trädkojan fantastisk! I den finns en restaurang där grenar växer ut från väggarna och ett knakande golv. Måste dit och äta inom snar framtid, tror jag minsann.


lördag 14 januari 2012

Magiskheter



The Magic Faraway tree är en samling barnberättelser av Enid Blyton (hon med fem-böckerna, ni vet). En väns syskonbarn är tydligen helt galna i dessa berättelser så hon beställde av mig en bild med dessa tre syskonbarn uppflugna i trädet i fråga. Berättelserna är allmänt fyllda av magiska och förtrollade ting. Sånt därnt är jag svag för, så jag ska hålla ögonen öppna för ett exemplar under mina sista månader här i England. Jag tror nämligen inte den finns översatt till svenska.

Idag lyser den brittiska solen över oss. Snödropparna har inlett vårens första akt och jag har bestämt mig för att våren nog ändå är min favoritårstid. I alla fall tills vidare.

måndag 9 januari 2012

Limpan




Nu har min kompis Linn Mårdstams skiva kommit ut! Jag fick äran att göra illustrationen till konvolutet och när jag var hemma över jul damp ett exemplar ner i brevlådan. Det är en fantastisk skiva. Denna brutta har full koll på att skapa både texter och musik som berör. Man kan läsa mer om Linn och köpa hennes skiva här.

torsdag 5 januari 2012

I kojan



Gott nytt år!
Detta är en illustration som en vän till mig beställde nu till jul. Texten fick jag av henne och jag tycker verkligen den är fin.